www.marcojorissen.nl 

Ik ben opgegroeid in het Brabantse dorpje Achtmaal, in de gemeente Zundert.
Sinds 2008 ben ik woonachtig in Roosendaal.

In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als Allround Service Engineer bij ContiMeta in Utrecht.
Het gebied waar ik mijn werkzaamheden uitvoer beslaat de gehele Benelux en Duitsland en zo nu en dan een tripje buiten dit gebied ( Italië, Spanje, Zweden, Polen, Engeland, Schotland, Curacao, Brazilië ... )

 

FOTOGRAFIE

Één van mijn grote hobbies is fotografie. Na wat geëxperimenteer met fotorolletjes begon de serieuze interesse in 2003, toen ik mijn eerste digitale camera kocht, een Fuji S304.
Begin 2006 ben ik overgestapt op een digitale spiegelreflex, een Nikon D70s. In 2006 en 2007 heb ik een aantal cursussen gevolgt om mij wat verder te bekwamen in de fotografie. Verder heb ik me door veel te lezen en experimenteren verder bekwaamd in het fotograferen en het afwerken van de RAW bestanden.

In het voorjaar van 2009 heb ik een professionele DSLR gekocht, de Nikon D300, omdat deze over heel wat meer mogelijkheden beschikt kan ik hiermee mijn creativiteit verder ontplooien.
In de loop der jaren heb ik mijn objectieven e.d. verder uitgebreid.
Zo beschik ik nu o.a. over een 17-55 F2.8, 70-200 F2.8, 105 F2.8 Macro, 2XConverter, een verzameling filters en een heel mooi carbon statief van Manfrotto.


Mijn favoriete onderwerpen om te fotograferen zijn landschappen, natuur en wildlife.
Een groot aantal van de foto's is te zien onder de link foto's.

aan het werk in de sneeuw ... (-5 C)
... en in Zimbabwe (+35 C)

 

DARTS

In 1999 ben ik begonnen met competitie darten in mijn stamkroeg, bij DC de Toekomst in Achtmaal. DC de Toekomst komt uit in de ZRDF competitie. In het seizoen 2001/2002 zijn we kampioen geworden in de B poule, en in 2005/2006 zijn we kampioen geworden in de hoogste afdeling, de A poule.
Verder neem ik regelmatig deel aan koppel en single toernooien in de omgeving van Zundert en op de ATW ranking in Bosschenhoofd.
De darts die ik momenteel gebruik zijn 25 grams Target Adrian Lewis Silica

 

 

BLOEMENCORSO ZUNDERT

Al van jongs af aan ben ik regelmatig te vinden in de corsotent waar Buurtschap Achtmaal aan haar corsowagen bouwt.

Buurtschap Achtmaal is één van de 20 buurtschappen die jaarlijks deelnemen aan het grootste dahlia corso ter wereld, het bloemencorso van Zundert. Van 1997 tot 2012 ben ik penningmeester van de buurtschap geweest. Tevens ben af en toe nog actief als bouwer en ben ik redactielid van buurtblad "de Corsowacht.

meer informatie over Buurtschap Achtmaal klik hier
meer informatie over Bloemencorso Zundert klik hier

 

RALLY

Het kijken naar de rallysport is een andere grote hobby van mij. Als kind stond ik al langs het parcours van "de Nacht van Achtmaal", die zowat door onze voortuin reed.
Later ben ik met vrienden ook andere rallies gaan bezoeken in Nederland en België. Inmiddels zijn we ook vaste bezoekers van de WRC rally in Duitsland en zijn we ook naar de Catalunya Rally in Spanje (ook WRC) geweest, om de grote mannen van het wereldkampioenschap live aan het werk te kunnen zien.
Andere rallies die we bezocht hebben zijn de Hellendoorn Rally, ELE Rally, Ieper Westhoek Rally, Sezoensrally Tielt, 12 uren van Wervik, Haspengouw Rally, Boucles de Spa, Condroz Huy Rally, Hemicuda Koekelare Rally, Nederland Rally Barneveld, Euregio Rally, Omloop van Vlaanderen, Hulst, Hardenberg en Emmeloord.

 

N.A.C. BREDA

Als seizoenskaarthouder (sinds 1989) bezoek ik zo vaak als mogelijk de thuiswedstrijden van mijn favoriete club, N.A.C. Breda. Zo lang ik ga kijken ben te vinden op de B-Side om de geel/zwarten aan te moedigen.

 

 

 

© 2010 Marco Jorissen